TÁJÉKOZTATÁS

a védelmi intézkedések ideiglenes szigorítása idején a gyermekfelügyeletről

Tisztelt Lakosság!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a védelmi intézkedések szigorítása tárgyában kiadott tájékoztatásunkat követően megjelent a Kormány 111/2021. (III. 6.) Korm. rendelete a védelmi intézkedések ideiglenes szigorítása idején a gyermekfelügyeletről.

Az új rendelet alapján:

Az óvodában és az iskolában – a védelmi intézkedések ideiglenes szigorításáról szóló 104/2021. (III. 5.) Korm. rendelet szerint az óvodákban elrendelt rendkívüli szünet, illetve az általános iskolákban bevezetett tantermen kívüli, digitális munkarend időtartama alatt – a szülő, törvényes képviselő kérelmére az intézményvezető gondoskodik a gyermekek, tanulók napközbeni felügyeletének megszervezéséről. A szülő, törvényes képviselő a gyermekfelügyelet iránti kérelmét elektronikusan is benyújthatja az intézmény vezetőjének.

Az új rendeletnek megfelelően Komádi Városban is biztosítva lesz az óvodákban és az általános iskolákban a gyermekfelügyelet 2021. március 8.-tól.

A Kormány felkéréséhez csatlakozva Komádi Városi Önkormányzat is – tudva, hogy a szülők számára a koronavírus-világjárvány harmadik hulláma elleni védekezés érdekében elrendelt rendkívüli óvodai szünet és az általános iskolák tantermen kívüli, digitális munkarendre történő átállása többlet erőfeszítést, újabb megoldandó feladatokat jelent, ugyanakkor tekintettel arra, hogy a járvány az oktatási intézményekben is terjed – felkéri a szülőket, hogy az óvodai vagy iskolai gyermekfelügyeletet csak a legszükségesebb esetben vegyék igénybe, azaz amennyiben a gyermekük felügyeletéről munkavégzés vagy a védekezésben való részvétel miatt más módon semmiképpen nem tudnak gondoskodni.

A Komádi Városban működő óvodákban a gyermekfelügyelet alatt a korábban már kialakított, ún. zsiliprendszer fog működni. Megkérjük a szülőket, hogy ennek során a járványügyi előírásokat fokozottan tartsák be.

Az óvodai gyermekfelügyelet iránti igényüket az óvodavezetőnél vagy az intézmény illetékes óvodapedagógusainál is jelezhetik telefonon vagy egyéb elektronikus úton is.

Kérjük, fokozottan vigyázzanak magukra, családtagjaikra, szeretteikre.

Komádi, 2021. március 6.

Tóth Ferenc

polgármester