TÁJÉKOZTATÁS

a veszélyhelyzetben a Komádi piacon betartandó speciális szabályokról

 

Tisztelt Lakosság! Tisztelt Vásárlók! Tisztelt Kereskedők!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy Komádi Város polgármestere a koronavírus fertőzés (COVID-19) terjedésének megelőzése érdekében 9/2020 (V.11.) önkormányzati rendeletével meghatározta a Komádi Városban működő piacon betartandó speciális szabályokat.

A piac az érvényes üzemeltetési engedélyében meghatározott időtartamban nyitva tarthat, ott bármilyen, a piacon egyébként megengedett termék árusítható.

A piacon az árusok egymástól legalább 1,5 méter távolságot kötelesek tartani. Az árusok kötelesek a szájat és az orrot eltakaró eszközt (például orvosi maszk, sál, kendő, stb) és gumikesztyűt viselni.

A piacon a vásárlók kötelesek egymástól legalább 1,5 méter távolságot tartani. A vásárlók kötelesek a szájat és az orrot eltakaró eszközt (például orvosi maszk, sál, kendő, stb) viselni.

A piacra gépjárművel érkezők kötelesek – a rendelkezésre álló kapacitás erejéig – a Komádi, Fő u. 100. szám alatti ingatlanon e célra kialakított parkolóhelyet igénybevenni.

Mindezeken túl a piacot igénybe vevő valamennyi személy köteles a járványügyi megelőzés szabályainak betartására!

A piac területén a szabályok betartását a piac üzemeltetője jogosult ellenőrzni, és szükség esetén a rendeletben foglalt szabályok betartására a vásárlókat és az árusokat is felszólítani. Eredménytelen felszólítás esetén a piac üzemeltetője jogosult a piacról az árust vagy a vásárlót kitiltani. A piac üzemeltetője jogosult továbbá a rendeletben foglalt szabályok betarthatósága érdekében a piacon a vásárlók és az árusok számát korlátozni.

A szabályozás 2020. május 12.-től a veszélyhelyzet megszűnéséig érvényes. A fentieken túlmenően a védelmi intézkedésekről szóló 168/2020. (IV. 30.) Korm. rendeletben foglalt szabályok is érvényesek!

Kérjük, hogy a piacon történő vásárlás során fokozottan vigyázzanak magukra, egymásra és a megfelelő óvintézkedéseket szíveskedjenek betartani.

Komádi, 2020. május 11.

 

Tóth Ferenc

polgármester