A „KOMÁDI VÁROSKÖZPONTJÁNAK KÖRNYEZETTUDATOS FEJLESZTÉSE” CÍMŰ ÉS TOP-2.1.2-15-HB1-2016-00006 AZONOSÍTÓSZÁMÚ PROJEKT

infoblokk kedv final felso cmyk ERFA 1

Komádi Fő utcájának páratlan oldalán, a Kossuth utcától a Piac közig, korábbi városrehabilitációs projektekből kimaradó, széles zöldsáv- együttes környezetrendezéséhez, parkosításához, zöldfelületi rehabilitációjához kapcsolódik jelen projekt, továbbá a zöldfelület megközelítését szolgáltató Bocskai utca burkolat felújítását is tartalmazza.

A projekt további zöld eleme a Köztársaság utcán, eddig alulhasznosított területen fitnesz park kialakítása, az eddigi funkció nélküli gyepfelületen pedig a meglévők mellé új fák-cserjék telepítése, sétány létesítés (vízáteresztő burkolattal), valamint fitnesz eszközök telepítése volt.

A Dózsa György utcán a használaton kívüli önkormányzati tér felhasználásával játszóteret alakítottunk ki és parkosítottunk, valamint egy 2000 m2 területen táj-jellegű gyümölcsös kert kialakítására is sor került.

 

A projekt gazdaságélénkítő elemét a Fő utca 109. szám alatti piac csarnok felépítése adja, egy mostanáig használaton kívüli területen. A fejlesztés 304 m2 alapterületű épület megépítését jelenti, melyben piactér és két üzlet kerül kialakítása kiszolgáló helyiségekkel (iroda, WC). Az épület fő funkciója a piaci árusító tér. A csarnokban 33 árus kaphat helyet. A piactéren a vásárlói közlekedés részére mindenhol lehetővé van téve az akadálymentes közlekedés is. A hátsó épületrészben piacfelügyelői irodát, női és férfi öltözőt illemhelyekkel, 1 db akadálymentes kialakítású illemhelyet, valamint takarítószer tárolót alakítottunk ki, továbbá egy gázkazánt is elhelyeztünk. A fűtött terek közel 0 energiafelhasználásnak megfelelő szigetelésű szerkezetekkel készültek. A vásárlók részére 13 db parkolóhely kialakítása szükséges (ebből 1 db akadálymentes használatra alkalmas). A kültéri közlekedő felületek vízáteresztó beton térkő burkolattal, a parkolók gyephézagos burkolattal készültek. A bejárat mellett kerékpártároló van elhelyezve. Az épületben megvalósult az infokommunikációs akadálymentesítés, továbbá feliratokat is elhelyeztünk. A piac udvarán került kialakításra a komposztkezelés bemutatóhelye. A piac területén smart, napelemes információs táblát is felszereltünk.

Jelen projekt részét képezi a kulturális tevékenységet magába foglaló, a támogatási kérelem benyújtását megelőzően is üzemelő, önkormányzati tulajdonban lévő épület megújítása, a Könyvtár energetikai felújítása, melynek keretében homlokzati hőszigetelés, nyílászárók cseréje, a radiátoros fűtési rendszer cseréje, akadálymentes WC helyiség kialakítására került sor. A Könyvtár épületének megközelítését akadálymentessé tettük, valamint a meglévő gépkocsi parkolóban 1 db akadálymentes parkoló kialakítására is sor került, az ingatlanon a meglévő töredezett betonjárda újraburkolása, helyreállító zöldfelület rendezés, füvesítés és elektromos energia hasznosító, napelemes rendszer kiépítése is megtörtént.

A projekt keretében megvalósuló harmadik infrastrukturális elem a közösségi funkciót is betöltött, műemlékvédelem alatt álló, Dózsa György utca 33. szám alatt lévő Széll ház felújítása volt akadálymentes öltöző/WC kialakításával, infokommunikációs akadálymentesítéssel, külső tér felújítással, napelemes rendszer telepítésével.

A projektet az Európai Regionális Fejlesztési Alap támogatja.

Szerződés száma: TOP-2.1.2-15-HB1-2016-00006
Támogatás összege (Ft): 258 187 330 (Kétszázötvennyolcmilliószáznyolcvanhétezerháromszázharminc forint)
Összköltség (Ft): 284 986 649 (Kétszáznyolcvannégymilliókilencszáznyolcvanhatezerhatszáznegyvenkilenc forint)

A projekt megvalósítás időtartama: 2017.06.15- 2020.02.28.

 

 

Aloldal Komdi Vroskzpont page 003

Aloldal Komdi Vroskzpont page 004

Aloldal Komdi Vroskzpont page 007

212 1

212 2

212 3

212 4

212 5

212 6