A Közösségi Ház és Városi Könyvtár a Digitális Jólét program pályázat nyerteseként segítséget nyújt az idősebb lakosoknak, hogy jobban eligazodjanak az internet útvesztőiben az igényelt és az intézmény saját eszközeinek felhasználásával.

 

A programban tavaly ősz óta vesznek részt a Dél-Bihari Szociális és Szolgáltató Központban működő Szivárvány Nappali Idősek Klubjának tagjai, akik elméleti és gyakorlati oktatást kapnak Fehér Péter mentor és a könyvtár munkatársai jóvoltából. A tanfolyam résztvevői megismerkednek a számítógép használat alapjaival, valamint a digitális világgal, hogyan kommunikáljanak online a családtagokkal, miért hasznosak a közösségi portálok, milyen veszélyek lehetnek az internetes felületeken.

– Nagyon fontosnak tartom, hogy az aktív idősebb korosztályt motiváljam arra, hogy a digitális világ felé megtegyék az első lépéseket és megfelelően használják a világhálót, miközben ne tűnjenek el annak útvesztőiben – nyilatkozta Fehér Péter, aki lelkesen és hozzáértően tanítja az érdeklődőket.

– Rozsik Rita –