TÁJÉKOZTATÁS

a veszélyhelyzetben a Komádi piacon betartandó speciális szabályok módosításáról

 

Tisztelt Lakosság! Tisztelt Vásárlók! Tisztelt Kereskedők!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy Komádi Város polgármestere a koronavírus fertőzés (COVID-19) terjedésének megelőzése érdekében 10/2020 (V.21.) önkormányzati rendeletével módosította a Komádi Városban működő piacon betartandó speciális szabályokat.

A piac továbbra is az érvényes üzemeltetési engedélyében meghatározott időtartamban nyitva tarthat, ott bármilyen, a piacon egyébként megengedett termék árusítható.

  1. A piacon az árusok továbbra is egymástól legalább 1,5 méter távolságot kötelesek tartani. Az árusok részére továbbra is kötelező a vásárlás során a szájat és az orrot eltakaró eszköz (például orvosi maszk, sál, kendő, stb) és gumikesztyű viselése.
  1. A piacon a vásárlók továbbra is kötelesek egymástól legalább 1,5 méter távolságot A vásárlók részére ajánlott a vásárlás során a szájat és az orrot eltakaró eszköz (például orvosi maszk, sál, kendő, stb) viselése.
  1. A piacra gépjárművel érkezők számára – a rendelkezésre álló kapacitás erejéig – a Komádi, Fő u. 100. szám alatti ingatlanon e célra kialakított parkolóhelyek állnak rendelkezésre.

Mindezeken túl a piacot igénybe vevő valamennyi személy köteles a járványügyi megelőzés aktuálisan érvényben lévő szabályainak betartására!

Az árusokra vonatkozó szabályok betartását a piac üzemeltetője jogosult ellenőrzni, és szükség esetén annak betartására őket felszólítani. Eredménytelen felszólítás esetén a piac üzemeltetője jogosult a piacról az árust kitiltani.

A módosított szabályozás 2020. május 22.-től a veszélyhelyzet megszűnéséig érvényes. A fentieken túlmenően a védelmi intézkedések következő üteméről szóló 207/2020 (V.15.) Korm. rendeletben foglalt eltérésekel a védelmi intézkedésekről szóló 168/2020. (IV. 30.) Korm. rendeletben foglalt szabályok is érvényesek.

Kérjük, hogy a piacon történő vásárlás során továbbra is fokozottan vigyázzanak magukra, egymásra és a megfelelő, aktuálisan érvényben lévő óvintézkedéseket szíveskedjenek betartani.

Komádi, 2020. május 21.

 

Tóth Ferenc

polgármester